BAP 3

VE Yeşu sabahlayın erken kalktı; ve kendisi ve bütün İsrail oğulları Şittimden göç edip Erdene kadar geldiler; ve geçmeden evel orada gecelediler.
2. Ve vaki oldu ki, üç günün sonunda, reisler ordugâhın ortasından geçtiler; ve kavma emredip dediler:
3. Allahınız RABBİN ahit sandığını ve kâhinlerin, Levililerin, onu taşıdıklarını gördüğünüz zaman, siz de yerinizden göç edeceksiniz, ve onun ardınca yürüyeceksiniz.
4. Ancak sizinle onun arasında ölçü ile iki bin arşın* kadar bir mesafe olacak; gideceğiniz yolu bilesiniz diye ona yaklaşmayın; çünkü bundan evel bu yoldan geçmediniz.
5. Ve Yeşu kavma dedi: Kendinizi takdis edin; çünkü yarın RAB aranızda hârikalar yapacaktır.
6. Ve Yeşu kâhinlere söyliyip dedi: Ahit sandığını kaldırın ve kavmın önünde geçin. Ve ahit sandığını kaldırdılar, ve kavmın önünde yürüdüler.
* Tartılar ve ölçüler cetveline bak.
7. Ve RAB Yeşua dedi: Musa ile beraber olduğum gibi seninle de beraber olacağımı bilsinler diye bugün bütün İsrailin gözünde seni büyütmeğe başlıyacağım.
8. Ve ahit sandığını taşıyan kâhinlere emredip diyeceksin: Erden suları kıyısına geldiğiniz zaman Erdende duracaksınız.
9. Ve Yeşu İsrail oğullarına dedi: Buraya yaklaşın ve Allahınız RABBİN sözlerini dinleyin.
10. Ve Yeşu dedi: Şununla bileceksiniz ki, hay olan Allah aranızdadır, ve önünüzden Kenânlıları, ve Hittîleri, ve Hivîleri, ve Perizzîleri, ve Girgaşîleri, ve Amorîleri, ve Yebusîleri mutlaka kovacaktır;
11. işte, bütün dünyanın Rabbinin ahit sandığı önünüzde Erdene giriyor.
12. Ve şimdi kendiniz için her sıpttan bir adam olmak üzre İsrail sıptlarından on iki kişi alın.
13. Ve vaki olacak ki, bütün dünyanın Rabbi Yehovanın sandığını taşıyan kâhinlerin ayak tabanları Erden sularında durduğu zaman, Erden suları, yukarıdan inen sular, kesilecek; ve bir yığın halinde duracaktır.
14. Ve vaki oldu ki, ahit sandığını taşıyan kâhinler kavmın önünde olarak, Erdenden geçmek için kavm çadırlarından göç ettikleri zaman;
15. ve ahit sandığını taşıyanlar Erdene vardıkları, ve sandığı taşıyan kâhinlerin ayakları suların kıyısına battığı zaman (çünkü Erden biçme vaktinde bütün kıyılarını basar),
16. yukarıdan inen sular çok uzakta Tsaretan yanında olan Adam şehrinde, bir yığın halinde durup yükseldiler; ve Araba* denizine, Tuz Denizine inen sular tamamen kesildiler; ve kavm Erihanın tam karşısında geçtiler.
17. Ve RABBİN ahit sandığını taşıyan kâhinler Erdenin ortasında, kuru yerde ayak pekiştirip durdular; ve bütün millet tamamen Erdenden geçinciye kadar bütün İsrail kuru yerden geçtiler.
* Lût Denizi cenubunda ve şimalinde bulunan derin vadi.